Artikel

Indbrudstyv i aktion
Se hvem kommer på besøg, med overvågning fra Dopro.dk

HVIS EN TYV BRYDER IND I ET BOLIG, DER HAR VIDEOOVERVÅGNING, VIL EJEREN KUNNE SE DET PÅ MOBILTELEFONEN OG TILKALDE POLITIET.
(FOTO: ARKIVFOTO)
For 1.600 kroner en gang for alle kan du få videoovervågning, røg- og
vandalarm.
Skrevet af: Henning Kørvel hko@ftgruppen.dk

Hvis du ønsker at få en alarm i boligen, så kan du få den på abonnement hos et vagtselskab til 500-600 kroner pr. måned.
Du kan også vælge en engangsløsning, som det relativt nye firma,
Domusinfo I/S på Nordfalster forhandler. Prisen for videoovervågning, røgalarm og vandalarm er 1.600 kroner. Mærket er Dopro, og produkterne kan ses på www.dopro.dk.

 • Fordi systemet er baseret på Wifi, så styres det med mobiltelefonen, og når alarmen går, kan man på mobiltelefonen således se, hvad der sker i boligen. Hvis man for eksempel ser, at en person er i færd med at bryde ind, har man mulighed for at ringe til politiet eller en nabo.
  Man kan også tale med vedkommende, fordi overvågningsenheden er udstyret med højttaler og mikrofon, siger Njall Hardarson, der ejer firmaet sammen med Ivan Cicko.

  Videoovervågningen vil typisk blive monteret ved boligens hoveddør, mens røgalarmen monteres i loftet, og vandalarmen, hvor risikoen er størst for vandskade, for eksempel ved vaskemaskinen.
  Enhederne er batteridrevne, men fordi forbruget under normale omstændigheder er beskedent, så holder batterierne erfaringsmæssigt i op til otte måneder.
 • Udover standardpakkens tre enheder kan kunder efter behov tilkøbe ekstra enheder i både røgalarmer, vandalarmer og videoovervågning, siger Njall Hardarson.
 • Vi har forhandlet systemet i henved et års tid og har solgt 200 alarmpakker og har ikke fået en eneste af dem retur. Vi er også leverandør af systemet til Greenline i Maribo, siger Njall
  Hardarson, der sammen med kollegaen i forløbet har erfaret, at boligejere i almindelighed ikke er bevidste om, at der findes et andet alarmsystem end de dyre løsninger på
  abonnementsbasis.